Stasjonære datamaskiner

Vi tilbyr stasjonære datamaskiner fra HP og Lenovo

 1. Prosessor:
  • For vanlig kontorbruk, som dokumentbehandling, e-post, nettlesing og grunnleggende databehandling, er en mellomklasse prosessor som Intel Core i5 eller AMD Ryzen 5 vanligvis mer enn tilstrekkelig. Disse prosessorene tilbyr god ytelse for de fleste kontoroppgaver uten å være for kostbare.
 2. Minne (RAM):
  • Minst 16 GB RAM anbefales for å sikre smidig multitasking og effektiv drift. Hvis du planlegger å kjøre flere programmer samtidig eller arbeide med store filer, kan 32 GB RAM gi ytterligere forbedringer i ytelsen.
 3. Lagring:
  • Lagring: En PC med M.2 SSD (Solid State Drive). En kapasitet på 256 GB eller mer er tilstrekkelig for de fleste brukere, men hvis du lagrer mange store filer, kan du vurdere en større disk. For lagring av store mengder data, kan du også vurdere å ha en ekstra SSD som sekundærlager.
 4. Grafikkort:
  • For standard kontorarbeid er integrert grafikk, som Intel UHD Graphics eller AMD Radeon Graphics, ofte tilstrekkelig. Dette er grafikkløsninger som er innebygd i prosessoren og håndterer grunnleggende oppgaver som videostreaming og enkel bilderedigering. Hvis du ikke driver med grafikktungt arbeid, trenger du sannsynligvis ikke et dedikert grafikkort.
 5. Tilkoblingsmuligheter:
  • Sørg for at PC-en har tilstrekkelig med USB-porter, HDMI eller DisplayPort for å koble til skjermer, samt Ethernet-port for kablet internettforbindelse. Wi-Fi og Bluetooth er også nyttige for trådløs tilkobling.
 6. Utvidelsesmuligheter:
  • En stasjonær PC med lett tilgang til interne spor gir fleksibilitet for fremtidige oppgraderinger av RAM, lagring eller til og med grafikkort.
 7. Garanti og support:
  • Se etter PC-er som kommer med en pålitelig garanti og god kundestøtte. En treårs garanti er standard for mange forretningsorienterte maskiner.
 8. Pris:
  • Fastsett et budsjett basert på dine behov. For vanlig kontorbruk, trenger du ikke den dyreste maskinen, men invester i kvalitetskomponenter der det teller for å sikre holdbarhet og pålitelighet.

Ved å vurdere disse faktorene, kan du finne en stasjonær PC som oppfyller dine kontorbehov, støtter effektiviteten og produktiviteten til teamet, og tilbyr god verdi over tid.

Vanlige kontor PCer som vi anbefaler til dette bruket er HP EliteDesk 600 mini som er en populær PC som tar liten plass, er behov for mer lagring eller et grafikkort så vil vi anbefale HP EliteDesk 600 SFF/Tower modellene fra HP.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Den må oppfylle strenge standarder for pålitelighet, ytelse og holdbarhet. Disse systemene brukes ofte i kritiske miljøer som dataanalyse, medieproduksjon, vitenskapelig forskning, og serverdrift.

Her er nøkkelfaktorer du bør vurdere når du velger en arbeidsstasjon for kontinuerlig drift:

 1. Pålitelige Komponenter:
  • Prosessor: De nyeste generasjonene av Intel Core i7, i9 eller Xeon-prosessorer, eller AMD Ryzen 7 eller 9 prosessorer. Disse tilbyr flere kjerner og tråder for multitasking og høy-ytelses databehandling.
  • Minne: Gjerne ECC (Error-Correcting Code) RAM minimerer risikoen for datafeil, noe som er kritisk for pålitelighet i 24/7-operasjoner.
 2. Kjølesystem:
  • En effektiv og pålitelig kjøleløsning er avgjørende for å opprettholde systemets stabilitet og forhindre overoppheting. Sørg for at arbeidsstasjonen har avanserte kjølesystemer, som flytende kjøling eller flere vifter med god luftsirkulasjon.
 3. Strømforsyning:
  • En pålitelig strømforsyning (PSU) med høy effektivitet og nok wattstyrke er nødvendig for stabil drift.
 4. Lagring:
  • Bruk SSDer (helst NVMe) for operativsystemet og applikasjoner for raskere tilgang og bedre ytelse. For ekstra datasikkerhet, vurder RAID-konfigurasjoner som støtter speiling (RAID 1) eller striping med paritet (RAID 5, RAID 6) for å beskytte mot datatap.
 5. Utvidelsesmuligheter:
  • Sørg for at arbeidsstasjonen har tilstrekkelig med utvidelsesspor og porter for fremtidige oppgraderinger og ekstra enheter. Dette inkluderer PCIe-spor, RAM-spor og tilkoblingsmuligheter for eksterne enheter.
 6. Kraftig Grafikkort:
  • Profesjonelle GPUer: Vet behov bruk skjermkort med NVIDIA Quadro, NVIDIA RTX, eller AMD Radeon Pro grafikkort. Disse skjermkortene er spesialdesignet for profesjonelle applikasjoner, som CAD, 3D-modellering, videoredigering, og AI-utvikling.
  • VRAM: Velg et grafikkort med rikelig med VRAM (Video RAM) for å håndtere store datasett, komplekse scener og teksturer. 4 GB VRAM er det minste utgangspunktet, men for mer intensive oppgaver kan 8-16 GB eller mer være nødvendig.
 7. Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting:
  • Implementer en solid backup-strategi, inkludert eksterne backups og skybaserte løsninger, for å beskytte viktige data mot tap. Vurder også løsninger for rask gjenoppretting etter eventuelle systemfeil.
 8. Fysisk Sikkerhet:
  • I miljøer hvor fysisk sikkerhet er en bekymring, se etter arbeidsstasjoner med sikkerhetsfunksjoner som låsbare kabinetter eller integrerte låser.
 9. Støtte og Garanti:
  • Velg produsenter som tilbyr god kundestøtte og utvidede garantier, spesielt de som tilbyr på-stedet reparasjonstjenester.

Ved å vurdere disse faktorene nøye, kan du velge en arbeidsstasjon som vil levere stabil og pålitelig ytelse for dine 24/7-operasjoner, samtidig som den oppfyller kravene til dine mest krevende arbeidsbelastninger.

En arbeidsstasjoner designet for 24/7 bruk vil vi anbefale å bruke HP Z2 som er en populær arbeidsstasjon som vil kunne ta de fleste oppgave. Er det behov for en litt kraftigere arbeidsstasjon som også gir litt mer muligheter vil vi anbefale å bruke HP Z4 eller HP Z6/Z8 hvis det har svært store krav.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

 1. Prosessor (CPU):
  • Velg en kraftig prosessor for å håndtere krevende oppgaver. Intel Core i5, i7 eller tilsvarende AMD Ryzen 5 eller Ryzen 7.
 2. Minne (RAM):
  • Høykvalitets systemer bør ha minst 16 GB RAM, men 32 GB eller mer er anbefalt for profesjonelle applikasjoner som videoredigering, 3D-modellering, stordataanalyse og avansert multimediearbeid. Sørg for at det er mulighet for å oppgradere minnet i fremtiden hvis det blir nødvendig.
 3. Lagring:
  • SSD (Solid State Drive) M.2 NVMe SSD-er er spesielt å foretrekke for deres overlegne hastighet og kompakthet. Ha en lagringsplass på 256 GB.
 4. Grafikkort (GPU):
  • For standard kontorarbeid er integrert grafikk, som Intel UHD Graphics eller AMD Radeon Graphics, ofte tilstrekkelig. Dette er grafikkløsninger som er innebygd i prosessoren og håndterer grunnleggende oppgaver som videostreaming og enkel bilderedigering. Hvis du ikke driver med grafikktungt arbeid, trenger du sannsynligvis ikke et dedikert grafikkort.
 5. Kvalitetskomponenter:
  • Sørg for at alle komponentene er av høy kvalitet for å sikre pålitelighet og holdbarhet. Dette inkluderer hovedkort, strømforsyning (med tilstrekkelig wattstyrke og effektivitetsrating), kjølesystem, og kabinett. En god kjøleløsning er spesielt viktig for å holde systemet kjølig og stille under intens bruk.
 6. Utvidelsesmuligheter:
  • En stasjonær PC med god utvidelseskapasitet lar deg legge til flere harddisker, SSD-er, utvide minnet, eller oppgradere grafikkortet når behovet oppstår. Sjekk for tilgjengelige PCI Express-spor og ledige minnespor.
 7. Tilkoblingsmuligheter:
  • God tilkoblingskapasitet er nødvendig for å håndtere ulike enheter og eksterne medier. Se etter systemer med rikelig med USB-porter, Thunderbolt (hvis mulig), HDMI, DisplayPort og Ethernet.
 8. Garanti og support:
  • En lang garantiperiode og tilgjengelig kundestøtte er viktig, spesielt for høykvalitets systemer. Se etter minst tre års garanti og pålitelig kundeservice.
  Ved å vurdere disse faktorene kan du finne en stasjonær PC som ikke bare møter dine umiddelbare behov, men også er fremtidssikret for kommende utfordringer og oppgraderinger.

En kontor PC som har høyere kvalitet vil vi anbefale å bruke HP EliteDesk 800 mini som er en populær PC som tar liten plass, er behov for mer lagring eller et grafikkort så vil vi anbefale HP EliteDesk 800 SFF/Tower modellene fra HP.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Det er viktig å finne en balanse mellom pris og ytelse for å sikre at datamaskinen møter dine grunnleggende behov uten å betale for unødvendig ekstra kraft. En rimelig PC vil som regel ha litt billigere type kabinett, litt mindre raskt hovedkort, minne og harddisk.

 1. Prosessor:
  Velg en prosessor som gir tilstrekkelig ytelse for dine daglige oppgaver. For generell kontorbruk, internettsøk og enkel multimedia, vi vil ikke anbefale å bruke en mindre prosessor enn Intel Core i5 eller en AMD Ryzen 5, det du sparer i pris vil ikke være vært den ytelsen du taper og tapt levetid fordi den blir for svak.
 2. Minne (RAM):
  For de fleste brukere vil 16 GB RAM være tilstrekkelig for grunnleggende oppgaver som tekstbehandling, e-post og internettsøk.
 3. Lagring:
  Bruk en SSD (Solid State Drive) M.2 NVMe SSD og en lagringsplass på 256 GB. Det bør ikke spares på å ha for liten lagringsplass.
 4. Kabinett og Strømforsyning:
  Du trenger ikke et fancy kabinett for en budsjettvennlig PC; et grunnleggende kabinett med god luftstrøm er nok. Pass på at strømforsyningen (PSU) er fra en pålitelig produsent og gir tilstrekkelig kraft for systemets komponenter.
 5. Utvidelsesmuligheter:
  Selv om du starter med en grunnleggende konfigurasjon, er det lurt å kjøpe en PC med noen utvidelsesmuligheter, som ekstra RAM-spor og plass for ytterligere harddisker eller SSD-er.
 6. Merke og Garanti:
  Velg et kjent merke med god kundestøtte og en anstendig garantiperiode. Les anmeldelser og undersøk selskapets servicehistorikk for å sikre at du gjør en god investering. Vanlig garanti på en rimelig PC er 1 år send inn garanti.

Ved å følge disse retningslinjene, kan du finne en stasjonær PC som dekker dine grunnleggende behov uten å bruke for mye penger.
En rimelig PC vil vi anbefale å bruke HP ProDesk 400 som finnes i disse modellene mini, SFF og Tower.

Vi vil også levere rimelige PCer fra andre leverandører når vi får gode priser på dem.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Hopp rett ned til innholdet