Bærbare datamaskiner

Vi tilbyr bærbare datamaskiner fra HP og Lenovo

Ytelse: For vanlig kontorbruk, som tekstbehandling, regneark, presentasjoner og nettlesing, bør en bærbar PC ha tilstrekkelig prosessorhastighet og minne. En Intel i5 eller Ryzen 5 prosessor med minst 16 GB RAM er ofte tilstrekkelig for de fleste kontoroppgaver.

 1. Lagring: En PC med M.2 SSD (Solid State Drive). En kapasitet på 256 GB eller mer er tilstrekkelig for de fleste brukere, men hvis du lagrer mange store filer, kan du vurdere en større disk.
 2. Skjermstørrelse og kvalitet: En skjermstørrelse på 13 til 16 tommer passer godt for balansen mellom bærbarhet og brukervennlighet. Se etter skjermer med høy oppløsning (minimum 1080p) for klar og skarp tekst og bilder.
 3. Batterilevetid: En lang batterilevetid er viktig, spesielt hvis du ofte er på farten. Se etter bærbare PC-er som tilbyr minst 8 timer med bruk, slik at du kan jobbe gjennom en hel arbeidsdag uten å måtte lade.
 4. Tilkoblingsmuligheter: Sørg for at den bærbare PCen har tilstrekkelige porter for dine behov, som USB-A og USB-C, HDMI for eksterne skjermer, og en hodetelefonutgang. Vurder også tilgjengeligheten av Wi-Fi 6 for raskere og mer pålitelig trådløs tilkobling.
 5. Design og bærbarhet: En lett og tynn bærbar PC er enklere å ta med seg. Men ikke ofre nødvendige funksjoner eller komfort for vekten; sørg for at tastaturet og styreflaten er behagelige å bruke.
 6. Pris: Fastsett et budsjett som reflekterer dine behov. Du trenger ikke den kraftigste maskinen for vanlig kontorbruk, så ikke betal for spesifikasjoner du ikke vil dra nytte av.
 7. Garanti og kundeservice: Se etter modeller med god garanti og pålitelig kundestøtte. En utvidet garanti kan være en god investering for å beskytte mot fremtidige problemer.
 8. Operativsystem: De fleste bedrifter bruker Windows for kompatibilitet med andre bedriftsapplikasjoner.
  Ved å vurdere disse faktorene, kan du velge en bærbar PC som ikke bare tilfredsstiller dine nåværende behov, men som også vil være en god investering for fremtiden.

Vanlige PCer som vi anbefaler til dette bruket er HP Elite 640 og HP Elite 650 med en Intel Core i5 CPU, 256 GB SSD og 16 GB ram, litt mer fremtidsrettet så vil vi kunne anbefale å øke minne.

Ønsker du å bruke Lenovo vil en Lenovo ThinkPad L14 eller Lenovo ThinkPad L15 med samme spec være et alternativ.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

 1. Kraftig Grafikkort:
  • Profesjonelle GPUer: Se etter bærbare arbeidsstasjoner med NVIDIA Quadro, NVIDIA RTX, eller AMD Radeon Pro grafikkort. Disse skjermkortene er spesialdesignet for profesjonelle applikasjoner, som CAD, 3D-modellering, videoredigering, og AI-utvikling.
  • VRAM: Velg et grafikkort med rikelig med VRAM (Video RAM) for å håndtere store datasett, komplekse scener og teksturer. 4 GB VRAM er det minste utgangspunktet, men for mer intensive oppgaver kan 8-16 GB eller mer være nødvendig.
 2. Høy Ytelse:
  • Prosessor: De nyeste generasjonene av Intel Core i7, i9 eller Xeon-prosessorer, eller AMD Ryzen 7 eller 9 prosessorer. Disse tilbyr flere kjerner og tråder for multitasking og høy-ytelses databehandling.
  • Minne: Minst 32 GB RAM anbefales, men 64 GB eller mer er ideelt for tung databehandling og multitasking.
  • Lagring: SSD (Solid State Drive), helst NVMe, med høy overføringhastighet og tilstrekkelig lagringsplass for programvare og datafiler. En kapasitet på 512 GB er et minimum, men 1 TB eller mer er anbefalt for tunge brukere.
 3. Robusthet og Pålitelighet:
  • Byggekvalitet: Søk etter enheter som har gått gjennom strenge testing for å sikre holdbarhet under ulike miljøforhold, som MIL-STD 810G sertifisering.
  • Kjølesystem: En effektiv og godt designet kjøleløsning er kritisk for å opprettholde optimal ytelse og forhindre overoppheting under lange arbeidsøkter.
 4. Skjermkvalitet:
  • Oppløsning og fargegjengivelse: Høyoppløselige skjermer (Full HD som et minimum, 4K anbefales) med god fargegjengivelse (ideelt 100% sRGB eller bedre) for nøyaktig bilde- og videoredigering.
  • Størrelse: En større skjerm (15 tommer eller mer) gir bedre visningsområde for detaljert arbeid.
 5. Batterilevetid:
  • Selv om kraftige arbeidsstasjoner ofte har høyt strømforbruk, se etter modeller med anstendig batterilevetid eller muligheten for enkelt batteribytte for lengre bruk uten strømtilkobling.
 6. Tilkoblingsmuligheter:
  • Rikelig med porter, inkludert USB 3.0/USB-C, Thunderbolt 3 eller 4, HDMI eller DisplayPort, og Ethernet, for tilkobling av eksterne enheter og skjermer.
  Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du finne en bærbar arbeidsstasjon som ikke bare tåler krevende arbeidsbelastninger, men også leverer den ytelsen og påliteligheten som trengs for profesjonell bruk 24/7.

Våre anbefalte modell vil være HP ZBook serien med en Intel Core i7 eller i9 CPU, 256 GB SSD og minst 16 GB ram helst 32 til 64 GB ram. De kan fås i forskjellige versjoner fra en lett 24/7 PC til de med kraftig Grafikkort.

Ønsker du å bruke Lenovo vil en LENOVO ThinkPad P-serien med samme spec være et alternativ.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Byggematerialer: For høy kvalitet, se etter bærbare PC-er laget av premium materialer som aluminium eller magnesiumlegeringer. Disse materialene er ikke bare slitesterke, men bidrar også til en lettere enhet sammenlignet med de laget av plast.

 1. Skjermkvalitet: Søk etter høyoppløselige skjermer (minst Full HD med gode fargegjengivelser og visningsvinkler. IPS-paneler er vanligvis de beste for disse formålene.
 2. Ytelse: Velg en prosessor og RAM som matcher dine behov. For høy ytelse, vurder en Intel Core i5 eller i7, eller AMD Ryzen 5 eller 7. Minst 16 GB RAM er standard, men 32 GB eller mer er ideelt for mer krevende oppgaver.
 3. Lagringsplass: SSD (Solid State Drive) M.2 NVMe SSD-er er spesielt å foretrekke for deres overlegne hastighet og kompakthet. Ha en lagringsplass på 256 GB.
 4. Batterilevetid: For brukere på farten, se etter en bærbar PC med lang batterilevetid. Maskiner som kan vare 8 timer eller mer på en enkelt lading, gir større mobilitet og produktivitet.
 5. Portabilitet: Vekt og tykkelse er kritiske faktorer for portabilitet. Ideelt sett bør en høykvalitets, lett bærbar PC veie under 1,5 kg og være mindre enn 20 mm tykk.
 6. Tastatur og styreflate: Sørg for at tastaturet er behagelig å skrive på og at styreflaten er nøyaktig og responsiv. Bakbelyste tastaturer er en bonus for arbeid i dårlig opplyste omgivelser.
 7. Tilkoblingsmuligheter: Sjekk at den bærbare PCen har tilstrekkelige porter for dine behov, inkludert USB Type-C / Thunderbolt, HDMI, og helst en SD-kortleser. Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0 er også viktige for de beste trådløse tilkoblingene.
 8. Kjøling og støynivå: En god bærbar PC skal kunne kjøle seg ned effektivt uten å bli for støyende. Dette er spesielt viktig for høy ytelse under lange arbeidsøkter.
 9. Merke og kundestøtte: Velg et anerkjent merke som er kjent for sin kvalitet og kundestøtte. Sjekk anmeldelser og garantibetingelser før kjøp.
  Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du finne en bærbar PC som ikke bare er lett og av høy kvalitet, men som også møter dine spesifikke behov og forventninger.

Våre anbefalte modeller vil være HP Elite 840 og HP Elite 860 med en Intel Core i5 eller i7 CPU, 256 GB SSD og minst 16 GB ram gjerne 32 GB ram.

Ønsker du å bruke Lenovo vil en Lenovo ThinkPad T14 eller Lenovo ThinkPad T15 med samme spec være et alternativ.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Det er viktig å finne en balanse mellom pris og ytelse for å sikre at datamaskinen møter dine grunnleggende behov uten å betale for unødvendig ekstra kraft. En rimelig PC vil som regel være laget i litt billigere type plast, litt mindre raskt hovedkort, minne og harddisk.

 1. Prosessor:
  Velg en prosessor som gir tilstrekkelig ytelse for dine daglige oppgaver. For generell kontorbruk, internettsøk og enkel multimedia, vi vil ikke anbefale å bruke en mindre prosessor enn Intel Core i5 eller en AMD Ryzen 5, det du sparer i pris vil ikke være vært den ytelsen du taper og tapt levetid fordi den blir for svak.
 2. Minne (RAM):
  For de fleste brukere vil 16 GB RAM være tilstrekkelig for grunnleggende oppgaver som tekstbehandling, e-post og internettsøk.
 3. Lagring:
  Bruk en SSD (Solid State Drive) M.2 NVMe SSD og en lagringsplass på 256 GB. Det bør ikke spares på å ha for liten lagringsplass.
 4. Skjerm:
  En skjerm med 1080p (Full HD) oppløsning er ideell. Vurder størrelsen på skjermen basert på dine behov og portabilitet; 15,6 tommer er standard, men 14 eller 13,3 tommer kan være lettere og mer bærbar.
 5. Byggekvalitet og design:
  Du vil kunne måtte ta til takke med en PC som har litt mer mykere plast, føles litt billigere. Men den vil kunne gjøre jobben den skal gjøre. Du kan ikke forvente at det vil vare like lenge som en litt dyrere PC.
 6. Batterilevetid:
  Mange rimeligere bærbare PC-er tilbyr anstendig batterilevetid, men dette kan variere sterkt, så sjekk spesifikasjonene og brukeranmeldelser.
 7. Porter og tilkoblingsmuligheter:
  Sjekk at den bærbare PC-en har de nødvendige portene for dine behov, som USB-porter, HDMI-utgang for eksterne skjermer, og en SD-kortleser. Wi-Fi og Bluetooth bør også være inkludert.
  Mange rimelige modeller støtter ikke docking.
 8. Merke og Garanti:
  Velg et kjent merke med god kundestøtte og en anstendig garantiperiode. Les anmeldelser og undersøk selskapets servicehistorikk for å sikre at du gjør en god investering. Vanlig garanti på en rimelig PC er 1 år send inn garanti.

Ved å følge disse retningslinjene, kan du finne en bærbar PC som dekker dine grunnleggende behov uten å bruke for mye penger.

En rimelig PC vil vi anbefale å bruke HP ProBook 450.

Vi vil også levere rimelige PCer fra andre leverandører når vi får gode priser på dem.

Ta kontakt så kan vi hjelpe med å finne den rette modellen til deg.

Hopp rett ned til innholdet