PC-sikkerhet

Datamaskiner i dag bør være sikret med Antivirus, Malware, Spamfilter og Web beskyttelse.
Bruk sikkerhetsprogrammer som beskytter din PC og data fra uønskede trusler.

Din epost adresse bør bruke med omhu på nettet, er nettsider du registrer deg på og du ikke er helt trygg på dem? Ta i bruk en annen epost adresse på dem slik at din hoved epost adresse ikke blir spammet ned hvis den kommer på avveie.

PC og nettverk bør ha en god brannmur for å stoppe uønsket tilgang til PC og nettverk. Brannmuren sikrer ditt nettverk slik at dere ikke åpne for direkte tilgang utenfra.

Oppdateringer av Windows og andre programmer bør gjøres fortløpende. Oppdateringene tetter feil og sikkerhetshull som kan utnyttes av hackere.

Bruk sterke passord som inneholder tall, spesialtegn, store og små bokstaver. Bruk flere forskjellige passord på dine forskjellige nettsider. De viktigste plassene bruke et sterkt passord som ikke brukes andre plasser.

Backup av dine data, dokumenter, bilder, eposter, videoer og data som dine programmer som lagrer lokalt på din PC, Server eller annet lagringsmedia. Ta backup med jevne mellomrom, bruker du en USB-harddisk bør du helst sikre deg med å bruke 2 stk USB-harddisker som du skifter på å bruke. Online backup som automatisk tar backup av dine data er sikker måte å sikre dine data. Er det data du sjekker sjelden og ønsker å sikre deg bør du velge backup med arkivering slik at du kan gå lengre tid tilbake for å hente tilbake data.

Står PC din ulåst slik at fremmede kan komme seg inn på den? Bruk passord og lås PC’n din når du forlater den.

Er du mye ute og reiser. Bruker du åpnet internett på kafe eller hotell for å jobbe? Sikre deg og dine data med å bruke en VPN forbindelse på usikre nettverk.

itTeam kan hjelpe deg med å sikre din PC, ta kontakt for hjelp.